JxoQoLMLmrOLm

 

Operette til frokost, Maria Callas udsat for techno på byens skøjtebane samt gæstende operaensembler med Carmen, La Bohéme og Ernani i rejsekufferten.

Aalborg Opera Festival er krøbet i arbejdstøjet for andet år i træk og byder i løbet af marts måned på 43 forskellige arrangementer spredt over hele byen.

- Sidste år samlede operafestivalen 15.000 publikummer. Det skulle vi også gerne nå op på i år. Vi vil gerne have fat i børn og unge, og derfor har vi satset kraftigt på dem med mange af vores arrangementer. Uden at det af den grund skal gå ud over de ældre og dem, som allerede elsker opera, fortalte direktør Ernst Trillingsgaard, Aalborg Kongres & Kultur Center ved gårsdagens pressemøde.

Operaen tilbyder blandt andet at gå i vandet for børn og unge i svømmehallen Haraldslund, fredag 14. marts, hvor operasanger Guido Paevatalu iført ulastelig smoking vil spille udvalgte cd'er ledsaget af kyndige kommentarer.

 På den måde bliver det muligt at svømme og lytte til nogle af verdens bedste operaer i et og samme svømmetag.

Karla fra den kendte tv-serie "Kaj og Andrea" kigger indenfor 21. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center og synger for de mindste med sin far operasanger Ole Hedegaard og sin bror, tenoren Mathias Hedegaard, og selvfølgelig kommer det lokale Skørping Marionetteater også med et foredag om dukker og opera.

Sæt kryds i kalenderen ved 13. marts, hvor dukken Papageno fra Tryllefløjten også vil deltage. Ligesom børnehavebørnene vil blive inviteret til at arbejde med opera som tema i billeder, drama og musik.

- Der er et bredt fundament for at lave en operafestival her i byen, og selv om vi opererer med et budget på lidt under én million kroner, kan vi præsentere opera på mange forskellige måder, sagde operafestivalens journalistiske organisator, Susanne Kabel.

Blandt de udfarende tiltag er musik på arbejdpladsen, hvor de to nordjyske operasangere Henriette Danielsen og Christine Hjort Bjerre sammen med pianisten Vita Kold tilbyder et lille 20 minutters program med smagsprøver. De to sangere diverterede selv med uddrag fra Mozarts "Figaros Bryllup" på pressemødet og trukket til side bagefter, indrømmede de at have både Mozart, Offenbach og Weber med i virksomhedspakken.

Men også lettere operetteting, som eksempelvis Gershwin. - Det skal være sjovt, og vi vil gerne give folk mulighed for at lære musikken nærmere at kende, lød det næsten som med en mund fra Henriette og Christine.

Bookingen af arbejdspladsarrangementer er lige gået i gang. Magasin har allerede tegnet sig for ét, men eller står den lille operatrio klar til at slå en trille for opera i frokostpause, fyraftens- eller aftenarrangementer.

De professionelle operaekompagnier besøger i denne omgang Aalborg Kongres & Kultur Center tre gange.

Georg Bizets "Carmen" bliver 11. marts opført af Tatarstan Statsopera. Gdansk Statsopera går på scenen med Verdis "Ernani" 21. marts, og dagen efter står der Puccinis "La Bohéme" ved Kiev Statsopera på programmet .

 Endelig bliver den nyindstiftede Aalborg Operapris overrakt fredag 28. marts ved en operakoncert. Operachef Nigel Warrington, Det Nordjyske Operakompagni, kunne fortælle, at en vinder er udpeget. - Men vi afslører først i næste uge, hvem det er, sagde Nigel Warrington. Prisen består af 25.000 kr. samt en porcelænsstatuette tegnet af kunstneren Esben Hanefeldt Kristensen.