KqLVofQ1qqyV

 

Øjnene er halvt lukkede. De ser ud mod hånden, der holder violinen.

Med sikker hånd fører Kim Sjøgren buen hen over strengene, og en smuk melodi fremkommer. Kim Sjøgren er 12 år. Sammen med sine forældre og to ældre søstre bor han i Hvidsted lidt uden for Tårs.

Kim Sjøgren har spillet violin, siden han var seks år gammel og er nu en af de bedste på Hjørring Musikskole. - Det begyndte med, at vi fik et stykke papir med hjem fra skolen, om at man kunne gå til musik på musikskolen, og så skulle jeg bare prøve at spille violin, siger Kim Sjøgren.

I begyndelsen lånte han en violin på musikskolen, men nu har han selv to. Den ene har han arvet af sin oldefar. Violinen er fra 1743. - Det er den bedste. Den anden har ikke så meget klang.

Normalt har han en dobbelttime om ugen med sin lærer. Derudover øver Kim Sjøgren hver dag omkring 45 minutter derhjemme, og ind imellem øver han med en pianist.

Han har også haft timer med Kim Sjøgren, og sammen med andre udvalgte fra Nordjyllands musikskoler har han været på weekend med Aalborg Symfoniorkester.

Hele weekenden skulle børnene øve med orkestret. - Det var sjovt, men det var også hårdt, at spille hele dagen. Fedt med konkurrencer Når man bruger så meget tid på sit instrument, kan vennerne komme til at føle sig forsømt.

Heldigvis siger Kim Sjøgren venner sjældent noget til hans interesse, selv om de nogle gange er kede af, at han ikke kan lege. - Jeg savner også nogle gange selv at bruge tid med vennerne, men når jeg så er til konkurrencer og sådan noget, så er det fedt.

Kim Sjøgren har to gange været til de kendte Jacob Gade Konkurrencer. I både år 2000 og 2002 fik hun en tredjeplads. 3. og 4. maj i år skal hun til Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence for børn og unge under 17 år. Konkurrencen holdes i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncertsal. Stykket, han skal spille, er af J. H. Fiocco og hedder Allegro.

Jeg skal spille Allegro hver morgen, og jeg øver nok i alt omkring halvanden time om dagen op til en konkurrence. Når Kim ikke er til konkurrencer, tager han ofte ud og spiller i kirker, på museer og til kunstferniseringer. - Hvis jeg er i træning, kan jeg godt lide at spille for så mange mennesker, men når jeg ikke er i træning, så er det ikke sjovt, så er det pinligt.

Men udover at være noget af et talent på en violin er Kim Sjøgren også en helt almindelig 12-årig dreng. Selv om det er klassiske toner, der flyder fra violinen, er tonerne fra værelset ganske anderledes. - Jeg hører ikke rigtig klassisk. Jeg kan godt lide Nik & Jay, Shakira og Pink. En del af hans tid bruges også på fodbold, som han spiller to gange om ugen i TUI, samt familiens islandske heste. Især hans egen hest. Trods alle de andre interesser ligger én ting fast: Violinen kommer først.