Kulissemanager - Peter Abrahamsen

”Peter Abrahamsen har siden sit gennembrud som rock’n’roll-sanger i 1958 udfyldt de fleste jobbeskrivelser inden for populærmusikken.

Fra rock’n’roll, via country, en lang række udgivelser med politisk, målrettet indhold, til amerikansk inspireret truckerrock og cajun. Som idemand og producer har Peter Abrahamsen spillet en væsentlig rolle i dansk musik ved hele tiden at udfordre de store navne til at gå nye veje”
Torben Bille, “Dansk Rock 1956-1997”

Som 16-årig debuterede han i 1958 under navnet ”Peter Abrams” og var med til at bære den bløde rock ind i Danmark. I tresserne fortsatte bag kulisserne som manager og musikalsk igangsætter og så ikke mindst potentialet i Povl Dissing og Benny Andersens Svantes Viser, og andre i nye navne som Jan Toftlund, Trille, Erik Grip og Pia Raug.

I halvfjerdserne grundlagde han ”den litterære bølge”, hvor han parrede musikere med forfattere i en frugtbar symbiose. Siden blev Peter igen udøvende og optrådte i mere politiske sammenhænge både med digteren Carl Scharnberg og sit orkester. I firserne arbejdede Peter med musik i både radio og TV, og under reportagerejser fik han smag for den portugisiske fado og den amerikanske cajunkultur.

Peter Abrahamsen har rundet de 70, men er stadig på farten og har i de senere år sat fokus på nordiske sange, her særligt B.S. Ingemann, Dan Andersson og Jeppe Aakjær.

I bogen fortæller han om sit brogede professionelle liv, om særlige begivenheder, pladeindspilninger og møder med såvel internationale kunstnere som hverdagens publikum. Han giver også sit bud på en dansk musikpolitik og langer ud efter dem, der ikke tager viser og folkemusik alvorligt.

Andre kunstnere:

Bedstemorkringle - koncert - Lis - Per
Bob & Just In Time
Bopælsopera - Gert Henning-Jensen
Cabaretdragshow - Peter Andersen
Clement Kjersgaard: Danmark i fremtiden - 10012013
Forfatterbarndom - Carsten Jensen
Energisanger - Richard Ragnvald
Gadedrengecroner
Indspilningspension
Jurysangerinde - Kirsten Siggaard
Komikerudfordring
Krisevigtighed
MaleChoirconcert: Keld - Hilda
Mobbeflertal
nutidskommentatorkomiker
Nynneperlerække
Opfindsomhedsskat
Optrædetryl
Patternestablisment: Henrik Leslye
Radioværtforedrag - Nis Boesdal
Sommerfest 2014 - Kisser & Søren
Superstjernebjørn
Tenniningsen
Transformationssociolog
Underholdningsmatinee - klassisk musik
Vandlandsunderholdning

Vrangsideforedrag - Jacob Holdt


 
www.concertdissemination.dk . www.workingclassicalpianist.dk . www.booking2u.dk . www.comedyofmartin-booking.dk . www.familiesjov.dk . www.Michaelcaine-infoside.dk